Handbollstävlingar

Handbollstävlingar för män är bland de mest populära idrottsevenemangen. Sedan 1938 har Internationella handbollsförbundet varit värd för detta mästerskap för herrar. Turneringen är ett måste för handbollsfans över hela världen. Turneringen hålls i många olika städer runt om i världen och har ett besök på över 60 000 åskådare. För mer information om tävlingen, besök deras officiella hemsida. Här är några fakta och siffror om sporten.

Internationella handbollsförbundet (IHF) har ändrat sina regler för kvinnors uniformer, så att de kan bära toppar och linne istället för bikinitrosor. Denna aktion kom efter en global gräsrotskampanj mot objektifiering av kvinnor och flickor. Norska Talitha Stone ledde den globala kampanjen och lanserade en namninsamling på change.org. Uppropet samlade mer än 61 000 underskrifter och ledde till ändringar i reglerna för handbollstävlingar.

Spelet spelas mellan två lag med sju spelare. Varje halvlek varar i trettio minuter och det är paus. Det är en fartfylld och fysisk sport, där spelarna inte bär skyddsutrustning. Även om de kanske inte kan sparka bollen med händerna, använder de hela kroppen för att flytta bollen. En målvakt är den enda personen som får sparka bollen. Det finns nio divisioner av handbollstävlingar i världscupen och de olympiska spelen.

Handbollens regler är väldigt enkla. På en bana på 40 x 20 meter finns det ett mål i mitten av varje ände. Det finns ett nästan halvcirkelformat område som omger målet. Zonen och vecket definieras av sex och nio meter, medan frikastlinjen och mittlinjen tillhör båda halvorna. Målet är ett cirkulärt område som är två meter högt och tre meter brett. Den är också fäst på golvet eller väggen.

De största skillnaderna mellan laghandbollstävlingar och vanliga handbollsmatcher är antalet spelare och banans storlek. Bollen som används i båda spelen är 58-60 cm i diameter och väger cirka 425 gram. Bollen som används i handbollstävlingar för damer är mindre, och spelarna uppmuntras att använda den för träning. Bollen är en viktig del av spelet och bör hanteras varsamt. Spelet kommer att kräva mycket koncentration från alla spelare, så se till att du är väl förberedd.

Det finns två huvudformer av laghandboll. Sjumannaspelet spelas utomhus medan åttamannaversionen spelas inomhus. Båda spelstilarna kan spelas inomhus eller utomhus. Handbollsplanens storlek och form är viktig för att avgöra vinnaren. Varje lag bör ha minst två spelare, så se till att du inte missar en match. På så sätt kan spelarna lära sig mer om sporten och förbättra sina färdigheter.